Стефан Славов: Личната ми амбиция е Добруджа да се класира за Б група още този сезон

Първата тренировка на Добруджа под ръководството на новия старши треньор ще бъде на 28 юни.

Стефан Славов: Личната ми амбиция е Добруджа да се класира за Б група още този сезон

Футболистите на Добруджа започват подготовка на 28 юни, от 18.00 часа, на стадион "Дружба" в Добрич.



Припомняме, че старши треньор ще бъде Стефан Славов, негов помощник - Светослав Кръстев, а играещ треньор на вратарите ще бъде Николай Радомиров.

Селекцията вече е в ход, но на този етап наставникът Стефан Славов не издаде имена в нея, тъй като във В група играчите няма професионални договори и към тях могат да проявят интерес отбори от по-горните групи.

Водят се разговори с много футболисти от Добрич, играещи за други тимове от Б и В група, да се завърнат на "Дружба". Стефан Славов преговаря и с част от досегашните състезатели да останат в отбора, като сред тях има такива изявили желание и готовност да продължат да носят жълто-зеления екип. Сред амбициите на новия старши треньор е с мъжкия състав да се подготвят и талантливите футболисти от Добрич, родени през 1999 и 2000 година, които са предпочели школите на Черно море (Варна) и Лудогорец. Очаква се те да приемат поканата му и да се завърнат в родния Добрич, за да играят за юношите и мъжете на Добруджа, а скоро да станат основата на силен състав на представителния тим.

Стефан Славов е набелазал дати за 6 контроли през летния подготвителен период, като в следващите дни ще станат ясни и съперниците в тези проверки.

От ръководството на клуба вече обявиха за цел изграждането на перспективен отбор, който да влезе в Б група до 2-3 години.

Амбициите на Стефан Славов обаче са още по-големи. Моята лична амбиция е още през този сезон да се завърнем в професионалния футбол, заяви старши треньорът на Добруджа. Той отбеляза, че предстои най-силното първенство в Североизточна В група в последните години и се очертават много интересни битки за първото място, за което конкуренти най-вероятно ще ни бъдат Калиакра (Каварна), Черноморец (Балчик), Спартак (Варна) и Светкавица (Търговище).