Злато за юношите и сребро за девойките на Добруджа на щафетите в Бургас

Богомил Параскевов спечели три медала на турнира "Купа Европул" в Бургас.

Злато за юношите и сребро за девойките на Добруджа на щафетите в Бургас




Отлично се представиха състезателите на СКЛА "Добруджа" - Добрич на третото издание на турнира по лека атлетика за юноши и девойки "Купа Европул". Състезанието се проведе в Бургас и бе организирано от СК "Европул" и Българска федерация по лека атлетика.

Както миналата година, така и тази златният медал на 100 м. при юношите бе за СКЛА Добруджа, този път благодарение на Богомил Параскевов, който още в сериите бяга много добре и се класира с първо време за финала, там потвърди доброто бягане и се класира на първото място. Малко след златото на 100 м. той завоюва и бронз в дисциплината 400 м. Юношите на Добруджа Иван Иванов, Богомил Параскевов, Ивелин Щерев и Мартин Костадинов бяха над всички в атрактивната щафета 4х200 м. и достойно заеха мястото си на стълбичката със златните медали. След тях в борбата на 4х200 м. влезе и щафетата на девойките на Добруджа в състав Рая Иванова, Михаела Иванова, Ния Няголова и Мая Маринова. Те се раздадоха до край, до последните метри, за да спечелят сребърните медали.

За доброто представяне допринесоха както треньори и състезатели, така и родителите, присъстващи в Бургас и подкрепящи целия отбор.

Здраве и бъдещи реализирани цели на всички състезатели, пожелават треньорите на СКЛА Добруджа Милен Петров и Силвия Петрова.