Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик

За шеста поредна година, от 1 до 5 юни 2016 г. 20 хорови състава от България, Гърция, Турция, Сърбия, Молдова и Швеция ще се включат в надпреварата „Черноморски звуци“ в Балчик

Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик

Организатори на форума са сдружение „Музикален свят - Балчик“, община Балчик и читалище „Паисий Хилендарски-1870“, под патронажа на г-н Николай Ангелов кмет на Община Балчик и с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“, Университетска ботаническа градина, Български хоров съюз, Съюз на българските композитори и Съюз на българските музикални и танцови дейци.




Деветте концерта ще бъдат изнесени на няколко сцени, а своето участие ще заявят и три хорови работилници с изявени и доказани професионалисти. Диригентът Ваня Монева ще отведе участниците в дебрите на „Българския фолклор“. Посетителите ще бъдат изненадани от словенският композитор Амброж Чопи, който ще представи най-новите си творби „Until we meet again“ и „Laudate Dominum“, написана специално за шестото издание на фестивала. Талантливите музиканти от група „Спектрум“ ще предадат опита си на участниците в работилницата с песента „Седнало е Джоре“ - аранж. Явор Узунов и Константин Бейков. 

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе фотоконкурс „Хоровото изкуство през погледа на обектива“. 

Входът за концертите и събития в рамките на фестивала е свободен.