Журналистът Румен Стоичков представя три свои книги в библиотеката

На 31 май /вторник/, от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе” ще се състои среща-разговор с Румен Стоичков, журналист от БНРадио, за неговите книги „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“ и „Някъде там”.

Журналистът Румен Стоичков представя три свои книги в библиотеката

Румен Стоичков е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт”, с над 1200 предавания от 1995 г. насам. От 2008 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче”. Член е на Съюза на българските журналисти. Автор е на няколкостотин публикации във вестници и списания, част от които са поместени в книгите „Преди забравата“ и „Из стръмнините на България“. „Из стръмнините на България” съдържа 75 публикации и 450 цветни снимки. В книгата са си дали среща преданията, легендите, историята, тъжните песни и хипотезите за произхода на едно или друго изчезващо или трудно достъпно селище. В „Преди забравата”,  от 2012 г., са поместени 75 негови публикации, разказващи предимно за малки населени места в България, както и за българските етноси в съседните страни. 



„Някъде там” се нарича третата книга на Румен Стоичков, която заедно с предишните му две оформят своеобразна трилогия на почти всичко българско и родно. Пътеписи, легенди и няколко интервюта, съхранени в Златния фонд на БНР, включва новата книга на журналиста.