Днес в Добрич - безплатни прегледи за опасност от инсулт

Един от дните в календарната година с акцент върху здравето е посветен на борбата с хипертонията и това е 17 май, който се отбелязва от 2005 година по инициатива на Световната лига по хипертония.

Днес в Добрич - безплатни прегледи за опасност от инсулт

Добрич ще се включи в каузата като за целта екип от медици, доброволци на БЧК и представители на Microlife в периода от 10 до 17 часа ще са на бул. „25-ти септември“, пред бившата сладкарница „Ропотамо“, за да извършват  измерване на кръвното с швейцарските апарати BP A 200 Afib, които могат да предскажат опасността от инсулт и са последна разработка в областта на медицинските технологии.  




Основната цел е да се повиши информираността на обществото за заболяването, а от там да се подобри превенцията и своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане. За целта вече дванадесета поредна година компанията, съвместно с Национална лига по хипертония, Дружеството на Нефролозите в България и Български червен кръст провеждат национална кампания за безплатно измерване на кръвно налягане едновременно в 11 града в страната. Прегледите се извършват в специално изградени пунктове, от 10 до 16 часа.