Добруджа ще играе за третото място в А група

Фрегата (Бургас) се класира на финал след 2:0 победи над добричлии.

Добруджа ще играе за третото място в А група

Добруджа загуби и втория мач от 1/2-финалните плейофи в мъжката А хандбална група. Фрегата (Бургас) спечели и срещата в Добрич и продължава защитата на титлата. Гостите, в чийто състав има шестима бивши добруджанци, започнаха силно срещата и още в средата на първото полувреме имаха аванс от 6 гола. Тази разлика се запази до края, като на няколко пъти жълто-зелените се опитаха да се върнат в мача и да намалят изоставането си до минимум, но тогава се намесваха съдиите. На почивката Фрегата водеше със 17:10, а финалната сирена прозвуча при 29:23.



Най-резултатният хандбалист на Добруджа в този мач бе Златан Петров с 8 гола. Джошкун Якубов се разписа 5 пъти във вратата на Фрегата. Веселин Станков реализира 4 попадения. Станислав Добрев и юношата Михаил Нейчев вкараха по 3.

Така за трета поредна година Добруджа ще играе за 3-4 място. Съперник ще бъде загубилият варненското дерби между Локомотив и Спартак, които в сряда ще играят трети решителен мач.

Припомняме, че през последните 9 години отборът от Добрич спечели 2 пъти златните, 4 пъти сребърните и 2 пъти бронзовите медали в А хандбална група.