Младежи почистиха двора на ОУ "Панайот Волов"

Еко акция с младежи и доброволци от ОУ "Панайот Волов" бе организирана от Младежки център Добрич. Младежите с ентусиазъм почистиха района около своето училище, давайки пример на своите връстници как трябва да се отнасяме към околната среда.

Младежи почистиха двора на ОУ "Панайот Волов"




Осъзнали, че голяма част от дните си прекарват в училище, те се опитаха да превърнат училищния двор в по-приветлив и чист с помощта на четки, бои, чували и ръкавици. Така в продължение на няколко часа те успяха да съберат голямо количество отпадъци и да боядисат оградата пред училището. Денят завърши с много настроение и удовлетвореност от добре свършената работа.


Еко акцията бе продължение на еко акциите по случай Световния ден на земята - 22 април и имаше за цел да ангажира младите хора с отговорно отношение към мястото, където получават нови знания и умения.


Инициативата се осъществи по проект „Младежки център Добрич – Вашето утре“, финансиран по Програма „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.