Борисов открива новата сграда на Административния съд в Добрич

Утре - 13 май 2016 г. в 16:00 ч. официално ще бъде открита преустроената за нуждите на Административен съд - Добрич сграда на бул. "Трети март" №5.

Борисов открива новата сграда на Административния съд в Добрич

Церемонията ще се състои пред сградата на съда, а събитието ще уважат Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, Председателят на Върховния административен съд Георги Колев, Министърът на правосъдието Екатерина Захариева, представители на Висшия съдебен съвет, Главният инспектор на Инспектората към ВСС, заместник председателите на ВАС и председателите на отделения във ВАС, Главният секретар на ВАС, председателите на административни съдилища в Република България, кметовете на Община град Добрич и Община Добричка, Областният управител на Добрич, Председателят на Окръжен съд Добрич, Окръжният прокурор, председателите на районни съдилища в областта и други гости.



Административен съд - Добрич започва правораздавателната си дейност на 1 март 2007г., а негова основна функция е да гарантира лесен достъп до правосъдие, нова степен на качество в работата на съда, основана на специализацията, с цел максимална защита на интересите на гражданите и организациите.

Съдебният район на Административен съд - Добрич обхваща територията на общините, разположени в област Добрич, а към момента там работят 24 души, от които 6 съдии.