Добруджа с реален шанс за Висшата лига, ако се спаси от изпадане

Имаме реален шанс да бъдем включени в А група, ако не изпаднем от Б, съобщи изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров. Днес той бе на среща в София с представители на БФС относно новия формат на първенството. Клубът има безусловната подкрепа на кмета Йордан Йордан, заяви Светослав Петров.

Добруджа с реален шанс за Висшата лига, ако се спаси от изпадане

На срещата днес окончателно е станало ясно, че подалият документи за А група Добруджа няма вариант да попадне в нея, ако завърши под чертата в Б. Ако жълто-зелените са в зоната на изпадащите след последния кръг, то през следващия сезон ще играят в Североизточна В група. Няма опция за оставане, дори и при нужда от отбори за втора лига. Тя ще бъде допълнена с тимове от трета дивизия, а ако се наложи Б група ще бъде с по-малко отбори, на пример 12.




Друга новина от днешната среща е, че първи критерий при увеличаването на елита ще бъде спортният - кандидатурите на отборите от Б група ще бъдат разглеждани по реда на тяхното класиране.

Общо 18 отбора от А, Б и В група са потенциалните участници във Висшата лига.

На този етап няма други пречки пред Добруджа да заиграе в елита - отборът може да покрие всички изисквания относно базата.

Идеята Добруджа да играе в А група има пълната подкрепа на общината и лично на кмета Йордан Йорданов, заяви изпълнителният директор на клуба Светослав Петров. Всяко обещание на кмета към отбора е било спазено и съм много доволен от отношението на местната власт към футбола, добави той.

След 2 седмици предстоят нови срещи на БФС с клубовете, а в началото на юни ще стане ясно колко на брой ще са отборите в А група - между 10 и 16, кои ще бъдат участниците и дали Добруджа отново ще играе с грандовете.