Гимназисти от СОУ "Д. Талев" заеха местата на своите преподаватели

На 9 май 2016г. ученици и учители от СОУ „Димитър Талев“ отбелязаха Деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление.

Гимназисти от СОУ "Д. Талев" заеха местата на своите преподаватели

Ученици от Училищния ученически съвет подготвиха презентация за Европейския съюз, която бе излъчена по локалната училищна телевизия, включваща информация за историята, структурата и идеалите на Европейския съюз, правата на европейските граждани и идеи за дискусии върху проблемите, с които се сблъсква Организацията. 



Като част от Деня на ученическото самоуправление най-отговорните и амбициозни гимназисти се запознаха със задълженията и отговорностите на ръководството на училището. Ентусиазираните младежи изявиха голямо желание да научат повече за управлението на училището и дадоха предложения за по-активното включване и мотивация на учениците. Традиционно на този ден възпитаниците заеха местата на своите преподаватели и проведоха уроци по български език, литература, биология, физика, изобразително изкуство и физическа култура и спорт.

В Деня на Европа двадесет и един преподаватели от СОУ “Димитър Талев“ участваха в обучение, с което задълбочиха познанията си за работа с електронната платформа Е-twinning и различни ИКТ инструменти за разнообразяване и модернизиране на урочната работа. Е-twinning посланикът към ЦРЧР Светлана Върбанова представи пред преподавателите новите възможности на сайта за осъществяване на  успешна междукултурна комуникация и сътрудничество с училища от Европейския съюз и откриване на нови партньори за реализирането на бъдещи проекти.