Призови класирания за бриджьорите от Добрич на турнири в Албена и Кранево

В курортен комплекс Албена се проведе първият Великденски международен бридж празник "Албена 2016".

Призови класирания за бриджьорите от Добрич на турнири в Албена и Кранево

В навечерието на светлия празник се изигра двойков турнир, който бе спечелен от румънската двойка Корина и Октавиан Лупшан. На второ място останаха Румен Балджийски /Сопот/ и Живко Великов /Варна/, а трети са Линда Хансен /Норвегия/ и Добромир Йорданов /Добрич/.



В празничните дни се изигра отборният турнир, в който шампион стана българо-румънската формация "Дан Зара" в състав: Дан Зара /Румъния/, Валентина Петрова /Добрич/, Живко Великов /Варна/ и Румен Балджийски /Сопот/. На второ място се класира отбор "Куки" /Румъния/ с капитан най-силния румънски бриджьор за момента Мариус Йонита, а трети стана отбор "Литка" /Добрич - София/ с капитан Милена Николова /Добрич/.

За всички участници имаше специална великденска почерпка, а за призьорите - купи, медали и подаръци, предоставени от курортния комплекс.

В края на бридж празника участващите в него се пренесоха в Кранево, където бяха поканени на двойков бридж турнир от собственика на новооткрития ресторант "Ва Бене" Иван Йорданов, който бе осигурил наградния фонд и купите за призьорите и великденска вечеря за всички участници. След оспорвана борба за челните места в класирането между 18-те двойки най-щастливи бяха Живко Великов и Иван Тонев от Варна, следвани от Ивелин Иванов и Ивелин Димов /Добрич/, Корина и Октавиан Лупшан /Румъния/, Енчо Малев и Стефан Георгиев /Добрич/, Драганка Георгиева и Валентина Петрова от Добрич, Вичо Дечев и Илко Попов /Варна/, Мариус Йонита и Руксандра Корфус /Румъния/ и др. Наградата за най-добре представила се младежка двойка заслужиха Пламен Георгиев и Ради Сергеев от Добрич.