Футболистите на ФСГ "Васил Левски" се класираха на държавните финали

Икономистите от Добрич, водени от треньора Радослав Вардаров, победиха пълната с юноши на Лудогорец техническа гимнания на Разград.

Футболистите на ФСГ "Васил Левски" се класираха на държавните финали

Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" - град Добрич за втора поредна година ще играе на финалите на ученическото първенство по футбол при възрастова група 11 и 12 клас.




След като станаха градски и областни шампиони на Добрич, футболистите на ФСГ отстраниха първенеца на Варна и достигнаха до решителен мач за класиране на финалите срещу Професионална техническа гимназия "Шандор Петьофи" - Разград. Съставът на съперника включваше много играчи от школата на Лудогорец, но пък в икономическата гимназия на Добрич учат много от юношите старша възраст на Добруджа и днес те доказаха своята висока класа.

Мачът се игра на неутрален терен в Русе. Отборът от Разград на два пъти повеждаше, а с попадения на Петър Радев и Симеон Митев добричлии изравняваха. Победния гол за крайното 3:2 вкара Александър Димитров.

Успехът отново класира отбора на ФСГ сред най-добрите шест на страната. Финалният турнир ще се проведе през май в Смолян и на него ще бъде определен шампионът на България по футбол за ученици в 11 и 12 клас.

През миналата година отборът на Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" - град Добрич спечели сребърните медали на училищното първенство на страната по футбол при най-големите.