Ученици от Хуманитарна се запознаха с предизвикателствата при трудова реализация

Темата на провелото се днес обучение "Предизвикателствата при трудовата реализация" даде възможност на младежи от Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" да развият познанията си за кариерно развитие, да се запознаят с основните стъпки при планиране на кариера, както и как да използват своите лични качества и умения в процеса на своята реализация.

Ученици от Хуманитарна се запознаха с предизвикателствата при трудова реализация

За по-добро опознаване на професиите, участниците попълниха тест за кариерно ориентиране, който бе насочен в четири основни направления: Взаимоотношения с околните; Процедури и системи; Комуникации и изкуства; Наука и техника. Така всчики успяха да се ориентират към сферата, в която могат да се развиват, съответстваща на индивидуалността им.



По време на обучителния процес бяха разяснени методите за търсене на работа, начините за съставяне на автобиография и мотивационно писмо, както и стъпките при подготовката за интервю пред работодателя.

Участниците, на възраст 17-18 години, изразиха удовлетвореността си от преминалото обучение и желанието да се включват в повече подобни инициативи.

Обучението "Предизвикателствата при трудовата реализация" се организира по Проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре" на Община град Добрич, финансиран по Програма "Деца и младежи в риск", Компонент 1 "Младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.