Ученици се включиха в еко акция в Световния ден на земята

Мащабна еко акция, посветена на Световния ден на земята - 22 април, бе организирана от Младежки център - Добрич. В нея се включиха младежи и доброволци от СОУ "Димитър Талев" и СОУ "Любен Каравелов" - партньори по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре".

Ученици се включиха в еко акция в Световния ден на земята




Те почистиха районите около своите училища, за да могат да продължат учебната година с още по-ведро настроение, радвайки се на зелената визия по пътя към училище. В уречения час в слънчевия петъчен ден младите хора бяха готови за действие, въоръжени с четки, бои, чували и ръкавици. Така в продължение на няколко часа те успяха да съберат голямо количество отпадъци. Освен това в СОУ "Димитър Талев" бяха боядисани английския двор, детската площадка и оградата, а в СОУ "Любен Каравелов" бе разчертано едното футболно игрища и бе предоставено кошче за разделно събиране на отпадъци, за да се ангажира всеки посетител на училището с опазването на околната среда.


Денят завърши с много настроение и удовлетвореност от добре свършената работа.


Еко акцията ще продължи и следващата седмица в ОУ "Панайот Волов", където в сряда, 27 април, младежите ще почистят и боядисат двора на училището.


Инициативата се осъществи по проект "Младежки център Добрич – Вашето утре", финансиран по Програма "Деца и младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.