Обещават "пълна промяна" за катаджиите

Богдан Милчев е новият шеф на КАТ. Това обяви началникът на СДВР Валентин Йорданов по време на пресконференция в КАТ -Дървеница.

Обещават "пълна промяна" за катаджиите

Йорданов обясни, че през последните 15 години в сектора са натрупани множество недобри практики. В последната една година и половина са извършени много проверки, получени са и жалби.


Дисциплинарните наказания обаче не са дали добри резултати и вътрешните междуособици и борби са продължили, обясни мотивите за решението Валентин Йорданов.

 

Той не изключи и нови уволнения в КАТ в близките месеци, ако работата на структурата не се подобри.

Йорданов изтъкна още, че сградният фонд на КАТ не е на необходимото ниво и посочи че има подкрепата на Цветан Цветанов за изграждане на нова административна сграда на КАТ, която ще бъде на европейско ниво.

Йорданов разказа още, че в пътна полиция през последните години е имало непрестанен конфликт между шеф и заместник началника му. Около двамата ръководите са се образували групи от служители, които са били в подкрепа и защита на единия или другия.

 

Двете групи споделяйки различни възгледи по отношение на ръководството на КАТ, каза още Йорданов. Той сравни ситуацията в КАТ с предаването 'Кой е по-по-най".

 

Началникът на СДВР не е останал доволен и от административното обслужване на гражданите. Новият ръководел на КАТ Богдан Милчев каза, че от 17 години работи в системата на МВР.

 

Той посочи, че за него основен приоритет ще бъде промяната на поведението на катаджиите на улицата.

Пътният полицай ще изглежда по друг начин на пътя само след няколко месеца, обяви решително Милчев.

Административното обслужване също ще трябва да се подобри.

 

Богдан Милчев увери, че е работил 11 години в КАТ, познава 80% от състава и знае какви са проблемите в отдела. През последните години Милчев е работил като шеф на охранителна полиция.

Той заяви, че ще заложи на по прозрачна и по-коректна структура с ясни правила на управление.

 

До края на месеца ще бъдат избрани и назначени и заместниците на Милчев, посочи Валентин Йорданов. Началникът на СДРВ заяви, че стремежът е да бъде избрано добре работещо ръководство.

 

Йорданов отчете и добре свършената работа от предишния екип на КАТ, като посочи че той е положил много усилия, които обаче не са се оказали достатъчни.

 

Той даде висока оценка за добрата организация по издаване на шофьорските книжки и бързото намаляване на опашките в КАТ.

Новото ръководство ще заложи на увеличаване на събираемостта от издадени фишове актове и глоби. Сериозно внимание ще се обърне и на проверката на шофьори които карат без контролни точки. Тези случаи са хиляди каза Валентин Йорданов.