Изложба в Художествена галерия – Добрич по проект „Истории от хартия“

Успешно приключи проектът „Истории от хартия“ на Художествена галерия – Добрич, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Публики“.

Изложба в Художествена галерия – Добрич по проект „Истории от хартия“

Той бе насочен към ученици в тийнейджърска възраст и се реализира в партньорство с училища в Добрич. Разработен бе образователен продукт, съчетаващ нови познания за учениците с творчески занимания, в които основен изразен материал е хартията. Проектът започна през есента на 2015 г. и премина през няколко етапа: теоретична част с презентации по теми от история на хартията, история на книгата; от творчеството на съвременни художници, работещи с хартия и др. Важен етап бе събирането на отпадъчна хартия и осмисляне на значението на рециклирането й в днешната епоха. В практическите занимания учениците изработиха колажи, отляха ръчна хартия и направиха арт книжки, в които разказаха своите истории от хартия. 




От анкетата, която екипът на проекта направи с участниците, могат да се направят няколко извода: всички са положителни в оценката си – получили са нови знания и информация; имат желание да участват в други проекти като извънкласна форма на работа с практически творчески занимания.

На 22 април 2016 /петък/ от 11.30 ч. в Художествена галерия - Добрич се открива изложбата „Истории от хартия“, на ученици от СОУ “Климент Охридски“ с и ЕГ “Гео Милев“ -  Добрич, участници в проекта. Изложбата „Истории от хартия“ може да се види от 22 април до 3 май 2016 г. в Художествена галерия – Добрич.