Милена Гартли представи романа си „Ключарят”

На 19 април 2016 г., като част от Националната инициатива „Походът на книгите”, в Регионална библиотека „Дора Габе” се състоя премиера на първия роман на Милена Гартли „Ключарят”.

Милена Гартли представи романа си „Ключарят”

Фоайето на библиотеката събра много приятели на писателката, нейни почитатели, ученици. Авторката разказа за себе си и за фантастичното пътешествие в света на големите, претворено в романа „Ключарят”. В началото на срещата Гартли прочете кратък откъс от книгата, със заявката, че  е предназначена за хора с прогресивно мислене и устойчиви идеали. Тя сподели с публиката какво я е вдъхновило за този нетрадиционен, фантастичен и забавен прочит на съвременния свят. Литературната среща предизвика дискусия за моралните ценности, за самочувствието и смисъла на общуването, за личния избор, позитивното мислене и планирането на бъдещето, за свободата на изразяването. 



Ученици от шестите класове на СОУ „Любен Каравелов” използваха момента да зададат своите въпроси към авторката, а тя от своя страна ги провокира като предложи да разкажат своя сценарий за отделни глави от романа.

Премиерата на подходящия за деца и родители, както и за съвместно четене роман на Милена Гартли постави въпроси за принципите в живота, за личния избор и възможността да понесеш последствията от него. Писателката говори за своите любими автори, полезността от четенето, както и за бъдещи си творчески проекти.

Почитателите на Милена Гартли я поздравиха лично и получиха автограф. 

Милена Гартли дари на Регионалната библиотеката петнадесет екземпляра от книгата „Ключарят”.