Денят на Земята в Зелен образователен център - Шабла

По повод Денят на Земята – 22 април, Зелен образователен център – Шабла и Екоколект АД организират арт работилница на тема „С детски ръце и сърце”

Денят на Земята в Зелен образователен център - Шабла

Събитието ще се състои на 21 април/четвъртък/ от 15:00ч. в Зелен образователен център – гр. Шабла. Записването е на място до 19 април. Такса участие – 2 лв.




Целта на арт работилниците е да развие у децата различни техники за работа с използвани вече материали за изработване на сувенири и да ги мотивира да опазват природната среда като събират, рециклират и изхвърлят на определените места отпадъците. 

Право на участие имат всички ученици на територията на общината. Всяко дете ще се превърне в творец и ще разбере как може да си изплете кошничка за Великден-рециклирайки. Идеята е подходяща за всички със сръчни ръчички. Децата ще имат възможност да изработят картичка по избор - любимо животно, различни цветя, пролетни картинки и много други, информират от Зеленият център в града.

Жури ще отличи най-добрата творба във всяка от работилниците, като победителите ще получат предметни награди. Комисията за оценка ще бъде съставена от представители на Зелен образователен център, Община Шабла и Екоколект АД, поясняват от центъра.