Проектът „Like (А) Jazz“ на Ангел Заберски Трио в Добрич

Ангел Заберски Трио ще представи втория си авторски албум „Like (А) Jazz“ в град Добрич като част от националното турне, което обхваща седем града в България.

Проектът „Like (А) Jazz“ на Ангел Заберски Трио в Добрич

Представянето на новия албум на Ангел Заберски - пиано, Борис Таслев - контрабас и Стоян Янкулов - Стунджи - ударни ще се състои на 15 април (петък) от 19.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“.  



„В новия албум буквално джазът среща класиката. Албумът включва известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Стремежът е стриктно да се запазят авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката. В същото време са интерпретирани с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. В новите произведения са включени Шуман, Пучини, Чайковски, сред които една малко популярна, но изключително красива пиеса на Пучини “Хризантеми“, както и други подобни с привкус на романтика“, споделя Ангел Заберски.

Музиката напомня за късен романтизъм с импресионистични нотки. Изявата на всеки един от тримата музиканти е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност. Ангел Заберски залага на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти.

Билети - на касата в Концертна зала „Добрич“ и на място преди концерта. Цена 10.00 лв.