Издирват собственик на склад с контрабандни цигари в Стефаново

Районната прокуратура в Силистра ще иска постоянна мярка „задържане под стража“ за баща и син, в Добричко е разкрит склад с цигари без бандерол

Издирват собственик на склад с контрабандни цигари в Стефаново

Районната прокуратура в Силистра задържа 22-годишен мъж и 59-годишният му баща за държане на стоки без акцизен бандерол  в големи размери – 300 000 къса цигари, и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си. Цигарите са от марките „Мерилин слимс ванилия“, „Минск суперслимс“, „NZ блек суперслимс“.




По време на разследването е установено, че на територията на Добричка област в склад в село Стефаново се държат още около 12 000 кутии контрабандни В Районната прокуратура в Добрич е образувано досъдебно производство и разследването продължава с издирване на собственика или наемателя на склада.

При специализирана полицейска операция на пътя Добрич – Силистра, баща и син избягали с два микробуса. На входа на дунавския град полицаите изградили контролно-пропускателен пункт и последвал втори опит за спиране на автомобилите. Тогава 22-годишният предприел маневра, при която ударил полицейска кола. Срещу баща и син в момента се води друго производство за контрабанда на цигари.