Учат бизнеса на пряко финансиране от Брюксел

Народният представител от ГЕРБ Ирина Соколова инициира срещи с бизнеса за възможностите на пряко финансиране чрез отворените в момента европейски програми. На 15 април, от 18 часа, в хотел „Изида“ ще се проведе бизнес среща с експерта по европейско финансиране Елза Григорова.

Учат бизнеса на пряко финансиране от Брюксел

Срещите са ориентирани към всички предприемачи, но големият бизнес вече е създал своите партньорства и контракти, докато при малкия, средния и микро бизнеса те са ценни, защото им отварят нов прозорец и нови възможности, сподели Ирина Соколова. Досега бизнес срещи са проведени в 15 областни градове, в които присъстват представители не само на бизнеса, но и на местната власт и различни институции.



Всеки има възможност за индивидуална консултация с експерта – да попита за себе си, да изложи от какво има нужда и да получи конкретен отговор каква програма – българска или европейска може да му помогне в този момент.


„Изключително доволни са участниците. Бизнесът усеща, че това е една реална помощ, ориентирана към него, с реални възможности, за да се направи стъпка напред”, сподели Соколова. „Ценни са не само индивидуалните консултации, но и нагледното обяснение как се попълва бланката, с която кандидатстваш по ИСУН, както и опитът, който споделят други участници по време на срещите, т.е. това е едно споделяне в група, което е много по-ценно от това сам да бориш неизвестното за първи път.”

Освен това, срещите са възможност за допълнителни контакти между бизнеса, вкл. за съвместно кандидатстване пред Брюксел.

Срещите не са формални, а са фокусирани върху резултата – с конкретни отговори на въпросите.

Елза Григорова ще представи в петък възможностите за еврофинансиране в няколко основни насоки: земеделие, туризъм, селски туризъм, хранително-вкусова и преработваща промишленост, платени стажове за студенти и ученици в професионални гимназии и колежи, както и в областта на безопасните и здравословни условия на труд.