Мариан Желев представи новата си книга в Добрич

В Регионална библиотека "Дора Габе" се състоя добричката премиера на първия сборник с разкази на Мариан Желев, четиридесет на брой истински истории. На премиерата присъстваха много приятели на Мариан Желев, който е роден в Добрич, негови почитатели, както и читатели на библиотеката.

Мариан Желев представи новата си книга в Добрич

Авторът на романите „Свлачище“, „Малката действителност“, „Сбогом, България“, „Катастрофа“, „Жив“  бе представен от председателя на Сдружението на писателите в Добрич Сашо Серафимов. Своите впечатления за стойностите на книгата сподели литературният критик Драгомил Георгиев.


Почитателите на творчеството на Мариан Желев ще се докоснат до истински житейски истории, истории вдъхновени от патриотизма, приятелството, любознателността. Книга - размисъл за човека, за България, за света.

„На бял свят” носи подзаглавие „Добри истории”, защото носи положителен знак и всяка история в него завършва с добър край, сподели авторът. В последния разказ на сборника казва" „Животът тепърва сякаш започва. При това няма нужда да се учиш как по-добре да го усетиш, защото пристигаш в прегръдката му подготвен. И искаш да направиш още толкова хубави неща”.

Мариан Желев дари на библиотеката пет екземпляра от новата си книга, която ще бъде предоставена на читателите.