И ВАС потвърди избора на Йордан Йорданов

Върховният административен съд днес обяви, че оставя в сила решението на Административен съд - Добрич. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

И ВАС потвърди избора на Йордан Йорданов

ПП ГЕРБ  обжалва пред Върховния административен съд решение №167 от 26.11.2015 г. на Административен съд - Добрич, с което е потвърдено решението на Общинска избирателна комисия - Добрич за обявяване на резултатите от проведения на 1.11.2015 г. втори тур на изборите за кмет на общината и за обявяване за избран за кмет Йордан Йорданов, издигнат от коалиция "Реформаторски блок".



Жалбоподателят твърди, че съдът не е обсъдил възражението за направени множество поправки в протокола на СИК и не е извършил проверка на действителните бюлетини на всички СИК, въпреки че са оспорени всички протоколи и е поискано повторно преброяване на всички действителни бюлетини. От ГЕРБ поискаха да бъде отменено обжалваното решение и делото бъде върнато за ново разглеждане от друг състав.

Според Върховния административен съд касационната жалба е неоснователна. Обжалваното решение е правилно, постановено в съответствие с материалния закон, обосновано е и при постановяването му не са допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила. Решението на съда в Добрич следва да бъде оставено в сила - това е окончателното решение на случая с местния вот в нашия град, реши ВАС.