Отново 3:0 и Добруджа 07 е шампион!

За първи път Добрич има волейболен шампион на България при мъжете. Добруджа 07 продължи да надгражда представянето си и се изкачи на най-високото стъпало.

Отново 3:0 и Добруджа 07 е шампион!




Добруджа 07 е новият волейболен шампион на България. Във финалния плейоф в мъжката Суперлига добричлии надделяха над Монтана с 3:1 победи.  Добруджа 07 спечели историческа първа титла пред над 2000 свои фенове в зала "Добротица".

Както и вчера, домакините победиха Монтана с 3:0 гейма. Гостите записаха няколко точки повече тази вечер, но интрига отново почти липсваше във всяка от трите части - 25:21, 25:21 и 25:18.


Така Добруджа 07 спечели битката за титлата с 3:1 победи.


Добруджанци получиха златните медали и шампионската купа от кмета на Добрич Йордан Йорданов и Евгени Иванов - директор на Националната волейболна лига. Отборът получи и чек за 15 000 лева за първото място.


На второ място в крайното класиране е победителят за редовния сезон Нефтохомик (Бургас), а загубилият финалист Монтана остана на трето и получи в Добрич бронзовите медали.

Припомняме, че Добруджа 07 бе лидер в редовния сезон 3 кръга преди края, но в крайна сметка с 11 победи и 7 загуби остана на четвърто място преди плейофите. Така отборът от Добрич трябваше да извърви най-трудния, но оказал се и най-сладък път до титлата. На 1/4-финал бе детрониран шампионът за последните 4 години Марек (Дупница). След това Добруджа 07 се справи с първенеца за редовния сезон Нефтохимик - 3:1 победи, две от тях насред Бургас. На финала отборът от Добрич категорично надигра звездната селекция на опитния и амбициран тим на Монтана.


Основна заслуга за този триумф има старши треньорът Мирослав Живков, който с променен и подмладен състав успя да изгради шампионски отбор, който да мачка съперниците, най-вече в плейофите.

За 3 години в елита Добруджа 07 надгради до върха - шесто, второ, а сега и първо място. В този период отборът игра и два финала за купата - един спечелен и един загубен. Именно с този турнир в края на месеца в Бургас ще приключи сезонът за Добруджа 07.