Добруджа взе важна победа като гост

Жълто-зелените взеха втора поредна победа и имат само една загуба в шестте си мача през тази година. Капитанът Кристиян Димитров отбеляза гола за успеха над Банско.

Добруджа взе важна победа като гост

Добруджа сложи край на серията от 3 поредни домакински победи на Банско и спечели ценни три точки на един от най-негостоприемните стадиони в Б група. В мач от 23 кръг възпитаниците на треньора Радостин Димов спечелиха с 1:0.




Отборът от Добрич, подкрепян и при това далечно гостуване от своите верни фенове, започна много силно мача и в 12 и 14 минута гредата спаси домакините при опасни удари на Владислав Узунов и Слави Сталев. След четвърт час игра след корнер топката попадна в непокрития Тодор Колев и той бе дръпнат от футболист на Банско, за да не може да стреля. Добруджа получи правото да изпълни дузпа, която капитанът Кристиян Димитров майсторски реализира и откри резултата. И след гола Добруджа продължи да е по-активният отбор на терена и да атакува опасно вратата на Банско. Жълто-зелените пропуснаха множество добри възможности за втори гол и резултатът остана непроменен до края - 1:0 за Добруджа. В последните 20 минути Банско доигра мача с 10 човека, след като вратарят на домакините бе изгонен за реплика към съдията.

Добруджа игра в състав: Николай Банков, Кристиян Димитров - капитан, Даниел Граматиков, Костадин Ничев, Слави Сталев, Владимир Айтов, Християн Казаков (Петър Казаков), Владислав Узунов (Александър Попов), Николай Минков, Тодор Колев, Георги Станчев (Кристиян Петков).

Така Добруджа събра 22 точки, изпревари Локомотив (Мездра) и вече дели 13-ото място със Спартак (Плевен), което в края на сезона може да се окаже не фатално, а спасително - при изпадане на Литекс 2 от Б група както повелява наредбата на първенството.

В следващите 2 кръга в Добрич ще гостуват преките конкуренти Локомотив (Мездра) и Септември (Симитли), което дава отлична възможност на жълто-зелените да нанесат решителен удар в битката за спасение.