Протест срещу кмета на Каварна за уволнението на кметския наместник в Нейково

Членове на ПП „Атака” протестираха срещу управлението на новия кмет на Каварна – Нина Ставрева от БСП

Протест срещу кмета на Каварна за уволнението на кметския наместник в Нейково

Националистите заявиха подкрепа за бившия кметски наместник на село Нейково Йорданка Иванова от ПП „Атака”, която е била отстранена от длъжността си, преди да е изтекъл законовият 3-месечен срок за предизвестие. Не са посочени и мотиви за уволнението на 28-годишната жена.




Жители на селото са направили подписка в подкрепа на Иванова. Младият кметски наместник е обгрижвал възрастните хора в малкото село – сега те недоумяват как ще се справят сами. Всеки ден Иванова е посещавала баба Дора, интересувала се от здравето й, купувала й лекарства и хляб, придружавала я на медицински преглед, споделя възрастната жена.


„За пореден път виждаме как обещания на политици само няколко месеца след изборите се изпаряват и се превръщат в поредния мираж”, заяви по адрес на Ставрева областният координатор на ПП „Атака” Атанас Атанасов. Той заяви, че протестиращите са пред Община Каварна, за да покажат, че няма да останат непричастни към такива действия и прикани Нина Ставрева да излезе сред недоволните и да обясни защо е уволнила Йорданка Иванова, при това без предупреждение. Кметът не се отзова на тази покана.


„Няма значение кой от коя партия е, ние сме хора и ще оценим кой заслужава да ни ръководи и кой не!”, заявиха жители на селото. Подписката им в подкрепа на Йорданка Иванова беше внесена в деловодството на Община Каварна.