Набор 2006 на Добруджа отнесе румънци с 9:1

С две победи започна свеоето участие отборът, воден от треньора Венцислав Желев, на силния международен футболен турнир за деца "Challenge Cup".

Набор 2006 на Добруджа отнесе румънци с 9:1




В състезанието в Дряново през тази седмица участват едни от най-силните школи на България и Румъния при набор 2006 и 2007, след като през миналата там играха родените през 2004 и 2005 година, като шампион при най-големите стана Добруджа. Международният футболен турнир за деца "Challenge Cup" е организиран от West Football Arena - Румъния.

При набор 2006 Добруджа започна по отличен начин участието си в турнира и оглави класирането в своята група с 2 победи. Вчера малките футболни таланти на Добрич разбиха връстниците си от Перформер (Констанца) с 9:1. Тази сутрин възпитаниците на треньора Венци Желев категорично надиграха и Черноморец (Бургас) и заслужено спечелиха с 1:0. В групата са още Ботев (Пловдив) и Аякс (Букурещ). В другия поток са Черно море (Варна), ЦСКА, вторият състав на Ботев (Пловдив), Стяуа (Букурещ) и Фарул (Констанца). Първите отбори в двете групи ще играят финал в неделя, а заелите второ място ще спорят за бронзовите медали.

Набор 2006 на Добруджа е считан за следващото златно поколение на добричкия футбол. През последната годината формацията стана шампион на силни турнири в Албена, Бургас, Добрич, Велико Търново и Суворово, като на всяко участие децата от Добрич впечатляват с изключително висока класа за тази крехка възраст, много добра техническа и тактическа подготвеност, както и с бърза и комбинативна игра.