7 април - Световен ден на здравето в РБ „Дора Габе”

По повод Международния ден на здравето - 7 април, сектор Обща читалня на Регионална библиотека „Дора Габе” експонира витрина с библиотечни документи на здравна тематика от своя фонд

7 април - Световен ден на здравето в РБ „Дора Габе”

Сред книгите и периодичните издания са заглавията „Контролирайте диабета”, „Захарен диабет в детската и юношеска възраст”, „Мощта на белтъчините”, „Пазете сърцето си”, „Хипертонията”, „Помогнете си сами след сърдечна атака”, вестник „Лечител”, сп. „Диабет и метаболизъм” и др., в които читателите могат да открият полезна за тях информация, свързана с  различни заболявания.


Международният ден на здравето се отбелязва в деня на основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Този ден дава платформа за глобална кампания за повишаване информираността на населението, като всяка година вниманието на обществеността се фокусира  върху различен здравен проблем, счетен за приоритет и спешен за решение. Тази година кампанията е с насоченост към информираността на хората, превенцията, ранната диагностика и правилното лечение на диабета. Мотото е „Да победим диабета!”

 Библиотечната витрина може да бъде разгледана от 7 до 14 април 2016 г.