XI-ти турнир по конен спорт за купите на доц. Тодор Тодоров в Тошево

На 2 април за XI-ти път се проведе турнир по конен спорт за купите на доц. Тодор Тодоров. Състезанието придобива все по-голяма популярност, като се очаква от следващата година да бъде включено в националната програма на федерацията по конен спорт

XI-ти турнир по конен спорт за купите на доц. Тодор Тодоров в Тошево

Завиден зрителски интерес, породисти жребци и майсторски изпълнения белязаха спортния празник на конната база в Генерал Тошево.



Турнирът бе открит от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който посочи в своето приветствие, че турнирът в памет на доц. Тодор Тодоров е желана основа, върху която може да се развива конен спорт в общината. От есента ще се възстановят конните състезания по случай 8 ноември – празник на Генерал Тошево, поясни още той.

В състезанията по прескачане на препятствия в категории „Н” и „Л” се включиха 20 отбора от Североизточна България, а отличната организация позволи на генералтошевци да се насладят на висок клас умения, както при жокеите, така и при породистите коне.

Сред най-добрите в отделните категории се наредиха Диян Балчев с кон Апогей, Павлин Ангелов с кон Пасадена, Николай Николов с кон Акрундос. За призовите места те получиха парични награди, връчени им от семейството на патрона на турнира. 

Проявата се организира съвместно между Клуб по конен спорт „Класика” - Генерал Тошево и Община Генерал Тошево. На 15 май Генерал Тошево ще бъде домакин на кръг от националния шампионат по конен спорт.