Националната телевизия ще излъчи всички мачове между Добруджа 07 и Монтана

Двата отбора ще спорят за титлата в мъжката волейболна Суперлига.

Националната телевизия ще излъчи всички мачове между Добруджа 07 и Монтана

България ще има нов волейболен шампион. На финала се класираха два отбора, които до сега не са печелили титлата. За втора поредна година Добруджа 07 достигна до решителните срещи за златните медали. Съперникът на добричлии - Монтана, пък за първи път ще играе на финалния плейоф в първенството.



Форматът е 3 от 5. Серията започва с два мача в Монтана. Първият е утре, вторник, от 18.00 часа, а вторият - в сряда, от 19.00 часа. В събота и неделя, от 17.30 часа, битката за титлата продължава в зала "Доботица" в Добрич. Ако се стигне до решителен пети мач, той ще се играе на 13 април в Монтана, заради по-предното класиране на местния отбор през редовния сезон.

Всички срещи ще бъдат излъчени пряко в каналите на националната телевизия BNT World и БНТ HD.

Припомняме, че плейофите в Суперлигата са единствено за излъчване на шампион. В зависимост от изхода на спора с Монтана, Добруджа 07 ще завърши на първо място - при успех или на четвърто - при загуба. Отборът от Добрич зае четвърта позиция след редовния сезон, след което първо детронира шампиона за последните 4 години Марек, а след това се справи и с първенеца за редовния сезон Нефтохимик и се класира на финал.