Връчиха дипломите на 30 абсолвенти в технологичния колеж

Днес в Добруджански технологичен колеж бяха тържествено връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2016 г. от специалностите: "Земеделска техника и технологии" и "Електроника", задочно обучение.

Връчиха дипломите на 30 абсолвенти в технологичния колеж




Общо 30 студенти получиха документите си за завършено висше образование, като половината от тях бяха отличени: 8 със златни значки за отличен успех и 9 със сребърни – за много добър.

На събитието присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов и доц. д-р инж. Тошко Петров – заместник-ректор „Акредитация и връзки с обществеността” на Технически университет – Варна.


Йордан Йорданов пожела на абсолвентите да се реализират така, че работата им да се превърне в тяхно хоби. „Всеки сам кове съдбата си и човек стига да е деен, да иска от живота да постига, да търси – винаги ще успее да го направи”, каза кметът.

„Смятам, че всеки от вас, който ще получи днес документите си за висше образование, ще бъде добре приет там, където ще отиде да работи, ще бъде полезен за себе си и за нашето общество.”, заяви доц. Радко Михайлов – директор на Добруджанския технологичен колеж.


„Най-искрено искам да ви поздравя с успешното завършване на ДТК, което е една фаза от вашия живот – времето, когато основните задачи са били лекции, упражнения, изпити. Това е едно време уникално и за всеки един от нас ще остане с това, че е времето на нашата младост – времето, в което всички ние събираме и трупаме знания, които да ни помагат в нашата житейска и професионална реализация.”, каза в приветствието си доц. д-р Петров, който връчи дипломите.