Добричлия стана шампион на България по кикбокс при дебюта си

Той е ученик във Варна и е състезател на местния клуб "Вокил", номиниран е за спортист на Варна.

Добричлия стана шампион на България по кикбокс при дебюта си

Деян Галинов е от Добрич, но поради желанието му да стане капитан на кораб след Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" продължава своето образование във Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотворец". Той е на 17 години, в 11 клас, специалност "Корабоводене".



От началото на годината Деян тренира кикбокс в Спортен клуб "Вокил" - Варна. От години гледал на живо много професионални срещи във Варна и се запалил по този спорт. Така, привлечен от кикбокса, наскоро решил да започне да тренира. Негови треньори са Галин Димов и Петър Петров. Само за два месеца работа с тях резултатите вече са на лице.

Деян обаче винаги е бил близо до спорта. В Добрич е тренирал бокс, футбол, волейбол и други. Бил е капитан на волейболния отбор за момчета на ХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Добрич, с който става шампион на България на училищното първенство на страната.

Първото му официално състезание по кикбокс е в края на миналата седмица в Шумен - републиканското първенство. За медалите се борят над 500 състезатели от 50 клуба.

Деян Галинов участва в тежкия стил - лоу кик. На дебютното си състезание добричлията става шампион на България за юноши старша възраст, до 18-годишни, в категория до 75 кг. По пътя към златния медал Деян побеждава двама далеч по-опитни и считани предварително за фаворити съперници, които вече са ставали шампиони - победа с нокаут още в първия рунд над представителя на домакините от "Шуменска крепост" Николай Николов и успех на финала с 3:0 съдийски гласа над Симеон Стойчев от софийския клуб "Армеец".

След 2 седмици е следващото състезание на Деян Галинов - за Купа "Варна".

След успеха в Шумен, очаквано той бе номиниран за спортист на Варна за месец март. В престижната класация победителите се определят от жури, съставено от спортните журналисти, както и чрез онлайн анкета. Гласуването продължава до 14-ти април, а на следващия ден ще бъде награждаването. Може да подкрепите нашия талантлив съгражданин, гласувайки за него на сайта на "Спортист на Варна" - (ТУК).