Възстановен и контузен национал в Добруджа преди важно домакинство

Георги Купенов получи травма на мача на националния отбор на България за юноши до 19 години срещу Белгия и бе заменен през първата част. Той ще отсъства от терена поне 20 дни. Друг юношески национал - Стефан Иванов, който през зимата бе привлечен от Черно море, но заради травма все още не е записал официален дебют с жълто-зеления екип, вече тренира с отбора от Добрич. Левият защитник все още не е готов да изиграе пълни 90 минути, но може да помогне на тима поне за едно полувреме, обясни помощник-треньорът Стефан Славов.

Възстановен и контузен национал в Добруджа преди важно домакинство

В събота, 2 април, от 17.00 часа Добруджа приема на стадион "Дружба" Оборище (Панагюрище) в мач от 22 кръг на Б група. Домакините са предпоследни и ще преследват важни три точки в битката за спасение. Оборище пък прави силен сезон и е на четвърто място.




Добруджа запълни паузата с двустранна игра с юношите старша възраст на клуба. Мъжкият отбор се наложи с 4:0 с голове на Кристиян Петков, Кристиян Димитров, Георги Станчев - Гонзо и Владимир Айтов.

Травмите на Слави Сталев, който пропусна последния официален мач и на Стефан Иванов, който не е играл от зимните контроли, отшумяват и те ще се завърнат в групата за мача в събота.

С тежка травма от европейската квалификация в Хърватия е защитникът Георги Купенов. Той изигра пълни 90 минути за юношите на България срещу домакините, но получи контузия в мача срещу Белгия. Преотстъпеният от Ботев (Пловдив) защитник няма да играе поне в следващите 3 седмици.

Тодор Колев от вчера е с температура и не тренира, но в щаба на Добруджа се надяват той да бъде в състояние за игра до събота.

Подготовката за мача протича нормално, Оборище е добре балансиран отбор с добри футболисти за нивото на Б група, отбеляза помощник-треньорът на Добруджа Стефан Славов. Той призова феновете за подкрепа в предстоящия мач. Феновете са 12-ият играч на отбора, благодаря им, че са с нас на всеки мач - домакински или гостуване, сподели Стефан Славов.

Нямаме яснота дали 13-ото място ще се окаже спасително в края на сезона или не, отбеляза той във връзка със ситуацията около участието на Литекс 2 в Б група след изваждането на ловчанлии от елита. Това е важно решение и касае много отбори, но явно такава е българската футболна действителност и информация какво ще се случва няма, изрази съжалението си Стефан Славов.