Монтана ще бъде съперникът на Добруджа 07 на финала

Серията ще започне с два мача в Монтана на 5 и 6 април.

Монтана ще бъде съперникът на Добруджа 07 на финала

Ясен е съперникът на Добруджа 07 на финала на мъжката волейболна Суперлига. Монтана спечели с 3:2 победи плейофа срещу Арда (Кърджали) и ще спори за титлата. В петия мач от 1/2-финалите Монтана победи драматично Арда с 3:2 гейма, като обърна от 1:2 за гостите от Кърджали, а в тайбрека се наложи с 15:13.




Така на финала ще се срещнат втория и четвъртия през редовния сезон. Това дава домакинско предимство на Монтана. В северозападния град ще се първите два мача от финалния плейоф - на 5 и 6 април, вторник и сряда, от 18.00 часа. На 9 и 10 април са срещите в зала "Добротица" в Добрич. Играе се във формат 3 от 5. Ако се стигне до решителен пети мач той ще бъде в Монтана.

Плейофите в Суперлигата са единствено за излъчване на шампион. В зависимост от изхода на спора с Монтана, Добруджа 07 ще завърши на първо място - при успех или на четвърто - при загуба.

В плейофите отборът от Добрич първо детронира шампиона за последните 4 сезона Марек, а след това се справи и с първенеца за редовния сезон Нефтохимик.