Много награди спечелиха талантливи млади певици и танцьори от Тошево

Децата при клуб "Фолклорни традиции" към Център за работа с деца - Генерал Тошево се върнаха с куп награди от провелия се в Стара Загора престижен конкурс "Орфеево изворче".

Много награди спечелиха талантливи млади певици и танцьори от Тошево

Талантливите млади певици се състезаваха в три възрастови групи. Във втора възрастова група, 9 – 11 години, Мелиса Мехмед и Даниела Мирчева завоюваха първо място. Полина Николаева спечели трето място в трета възрастова група. С второ място в четвърта възрастова група, 15 – 18 години, се завърна Станислава Михайлова. Поощрителни награди получиха певиците Кристияна Стоянова и Симона Йорданова. Ръководител на групата и техен музикален педагог вече трета година е Веселина Куцарова.



Национален детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" се организира за шестнадесети път в Стара Загора и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Целта на мащабната проява е да даде поле за изява на таланти, деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, за запазване и обогатяване на българската национална култура.

Междувременно хип-хоп формация NNS CREW-GT с ръководител Миглена Георгиева се завърна с трето място от танцовия фестивал "Магията на танца", провел се в Шумен. Миналата година танцьорите от Генерал Тошево заслужено спечелиха специалната награда на журито за най-оригинална хореография.