Детска ясла "Пролет" празнува 40-годишен юбилей

Детска ясла "Пролет" ще отбележи тържествено своя 40-годишен юбилей на 22 март от 10.00 часа. Официален гост на събитието ще бъде кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Детска ясла "Пролет" празнува 40-годишен юбилей

В забавачницата се възпитават 100 деца. Те се обгрижват с много обич и професионализъм от 10 медицински сестри, 10 детегледачки и двама педагози. Дългогодишен директор на детската ясла е Кина Драгнева.



На паметно място ще бъде поставено послание към възпитаниците с надеждата, че то ще бъде прочетено след 40 години в деня на отбелязването на 80-годишния юбилей - 22.03.2056 г.

Детска ясла №5 "Пролет" е открита на 22.03.1976 г. През 1978 г. тя е обявена за "Образцова, базова", в която да се обучават кадри от окръга и за еталон и школа за челен опит по охраната на труда.

През изминалите 4 десетилетия поколения служители, водени от своите грижливи директори, са работили упорито и с любов за нейното развитие и утвърждаване. Яслата разполага с отлични условия, уютна атмосфера, квалифициран екип от медицински и педагогически специалисти, които ежедневно полагат квалифицирани грижи за децата.