Добруджа ще наваксва пропуснатото в Горна Оряховица

Една победа над Локомотив ще даде тласък за следващи успехи и ще върне самочувствието, смята помощник-треньорът Стефан Славов.

Добруджа ще наваксва пропуснатото в Горна Оряховица

В мач от 21 кръг на Б група Добруджа гостува на Локомотив (Горна Оряховица) в събота, 19 март, от 15.30 часа. Отборът от Добрич е на предпоследното, 15-то място с 15 точки, а съперникът е трети с 38 - на 2 от зоната за бараж за А група.



Поради контузия защитникът Слави Сталев ще пропусне гостуването в Горна Оряховица. Той ще поднови тренировки в началото на следващата седмица и се очаква да бъде готов за игра до следващото домакинство.

Още един защитник на Добруджа няма да е на разположение за мача в събота - Георги Купенов е на лагер с националния отбор на България за юноши до 19 години, който се готви за предстоящата в края на масеца европейска квалификация.

Владимир Айтов, който бе заменен принудително още през първата част на мача с Ботев (Гълъбово), е добре и тренира с отбора. В състава се заръща и наказаният за последния мач нападател Кристиян Петков.

За предстоящия мач се готвим много сериозно, за да успеем да вземем точков актив в Горна Оряховица, както успяхме да направим миналата година, заяви помощник-треньорът на Добруджа Стефан Славов. Отборът се нуждае от победа, която ще върне самочувстието на играчите, отбеляза той. Добруджа разполага с качествени футболисти, които все още не са разгърнали пълния си потенциал, смята Стефан Славов, който остава оптимист за спасението на отбора. Той отбеляза, че всичко към състава е изплатено на 100% и на тима са осигурени нужните условия за нормален тренировъчен процес.

След мача в събота, предстои пауза в шампионата, в която Добруджа ще изиграе контрола с Нефтохимик (Бургас). Предстои двата отбора да фиксират датата и мястото на мача, като на този етап е планирано проверката да е в Добрич, на 25 март, петък.