Пчеломания - от четвъртък до неделя

13-ото специализирано изложение "Пчеломания" ще се проведе от 17 до 20 март в Спортен комплекс "Простор" под егидата на кмета на град Добрич Йордан Йорданов, съобщава организаторът "Добрички панаир" АД.

Пчеломания - от четвъртък до неделя

Изложението се превърна през годините в отлично място за обмяна на опит, идеи, иновации от света на пчеларството. Участниците представят най-модерното пчеларско оборудване и инвентар и богато видово разнообразие на мед и пчелни продукти.



До момента участие са заявили над 75 фирми от страната и чужбина. Тази година има засилен интерес от чуждестранни участници. Директно ще участват фирми от Гърция, Сърбия и Турция. Очаква се организирано посещение на румънски фирми с цел обмяна на опит.

Посетители и гости ще имат възможност да видят, договорят и закупят продукти от водещи производители и дистрибутори в бранша.

Официалното откриване е на 17 март от 13.00 часа. На официална вечеря същия ден от 19.30 часа ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД.

В рамките на изложение са предвидени 2 лекции в конферентна зала в СК "Простор" - на 18 март (петък) от 10.00 до 11.00 часа - "Възможности за подпомагане на пчеларския сектор по ПРСР 2014 - 2020", лектор: Маринела Георгиева, НССЗ - ТОО гр. Добрич и от 11.15 до 12.15 часа - "Работа на пчелина през пролетта и подготовка за главна паша", лектор: проф. Иванка Желязкова, Тракийски университет.