Засилват контрола за вандалски прояви в парка

Причината са хвърлени в езерото пейки, маса и други. Наредбата на Община Добрич предвижда санкция между 100 и 300 лева за нарушителя при първа подобна проява.

Засилват контрола за вандалски прояви в парка

Кметът Йордан Йорданов съобщи, че в тази връзка е провел разговори с полицията и охранителната фирма за по-голяма активност от тяхна страна, за да се не позволява повече рушене на изграденото.



През миналата седмица в общината получихме много жалби от граждани за ремонтните дейности в парка и неговото състояние, съобщи още кметът Йордан Йорданов. Той отбеляза, че паркът е приет с протокол, но не е подписал удостоверение за добре изпълнена работа. Изпълнителят трябва да монтира още осветителни тела на игрищата, да отстрани дефекти по настилките им и други, като фирмата е дала уверение, че ще извърши това в най-кратки срокове.

Община Добрич внесе официално проекта за водния цикъл в срок - на 29 февруари, документите са приети и сега очакваме сформиране на комисия в МОСВ, обясни кметът Йордан Йорданов какво се случва с най-важния за града ни проект.

Той съобщи, че по традиция за поредна година Община Добрич ще се включи в отбелязването на Часа на Земята. На 19 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено фасадното осветление на Дом-паметник "Йордан Йовков", църквите "Света Троица" и "Свети Георги", както и част от парковото осветление около тях. Във връзка с инициативата "Часът на Земята" Община Добрич планира и атрактивно събитие за младите хора на скейт парка, което ще бъде обявено в следващите дни.