За първи път групово бягане в Добрич

То ще се провежда всяка седмица, а началото е тази събота, 12 март.

За първи път групово бягане в Добрич

Една от основните мисии на спорта е да обединява хората. Поддържането на тялото в добра форма винаги трябва да носи и удоволствие, а това често се постига, когато заниманието е споделено със съмишленици.




Именно в това се корени и една идея, разпростанена в последните години по света и в други градове на България, която вече достигна и Добрич - групово бягане, в което могат да се включат всички желаещи - любители и професионалисти, деца, младежи, възрастни и пенсионери.

Началото ще бъде поставено тази събота, 12 март. Сборният пункт е на входа на градския парк - до паметника на Св. Георги, в 9.30 часа. Предвидени са две дистанции - 2.5 км. за деца и начинаещи и 5 км. за по-опитните бегачи. Събитието няма състезателен характер, но всеки участник ще научи личното си време, за да бъде мотивиран да го подобрява при следващите бягания.

Все повече хора в Добрич редовно тичат в парка, но сами и именно затова организираме това събитие - за да могат спортуващите да се запознаят по между си, да намерят нови приятели, с които да бягат през седмицата, обясни един от инициаторите Еманоела Радева - многократна шампионка и медалистка от републикански и международни състезания по полумаратон, дълги бягания и спортно ходене.

Тя поясни, че събитието ще бъде традиционно и ще се провежда всяка събота от 9.30 часа. В следващите седмици се предвижда и горско бягане, което ще продължи с пикник.

Целта е повече хора от Добрич да се запалят по бягането и да се забавляват, спортувайки в компания.

Поканени да се включат в бягането в събота са всички желаещи, няма ограничения във възрастта и физическата подготовка.

Още за инициативата може да следите във фейсбук групата I love to run - (ТУК).