Проект "Духът на природата" в Художествена галерия - Добрич

На осми март от 17.30 часа в Художествена галерия - Добрич, чрез мултимедийна инсталация, ще бъде представен проектът "Духът на природата", реализиран от арт група "Дупини" от Велико Търново.

Проект "Духът на природата" в Художествена галерия - Добрич

Той включва Международен симпозиум "Изкуство - природа” /Габровци 2015/, резидентна програма "Духът на природата",  Детска творческа работилница за изкуство в природата и др. Проектът разгръща творческата енергия на авторите, участвали в него и изработването на творби, адекватни на съвременните развития в направлението "Nature Art".

Сдружението "Дупини" е организатор на 10 международни сим­по­зиума, с представители от България, Македония, Сър­бия, Румъния, Турция, Холандия, Швейцария, Франция, Италия и Швеция. Участ­ниците са професионално доказани автори, работещи в различни области на съвременното изкуство - инсталация, пърформанс, медиа арт, видовете плас­тич­ни изкуства, музика, театър, фотография. Целите на тези изяви е да осигуряват условия за активен културен диалог между различните твор­ци, създаващи нов творчески продукт, базиран на обмена и ко­му­ни­ка­ция­та.