Бомбена заплаха вдигна на крак британската полиция

Британската полиция е взривила с контролирана експлозия подозрителна чанта, оставена на улицата. Тя се оказала безопасна, съобщи говорител на полицията. Малко-по рано обаче полицията бе вдигната на крака и затвори една от главните улици на Лондон.

Бомбена заплаха вдигна на крак британската полиция
От полицията обясниха, че са получили по-рано през деня сигнал за бомбена заплаха от ирландска терористична групировка. Всичко това се случава заради предстоящото историческо посещение на британската кралица в Ирландия.

Полицията е затворила булевард Мол и няколко негови пресечки след сигнала.

След направената проверка, от полицията подчертаха, че всички части ще останат нащрек заради напрежението във връзка с посещението на кралицата.

Елизабет II ще е първият британски монарх, който ще посети Република Ирландия, съобщи "Скай Нюз", цитирана от "Фокус". Четиридневното й пътуване, което започва утре, отваря нова глава в англо-ирландските отношения.

През 1911 година дядото на кралицата - крал Джордж V, е посрещнат в Ирландия, но ситуацията тогава е различна, защото Дъблин по това време е част от Великобритания. Ирландия е независима вече от 80 г.