Изложба на мартеници стартира в Тошево

Деца и посетители в Център за работа с деца - Генерал Тошево могат да се насладят на изложбата-конкурс „Да сме бели и червени, като мартеничките засмени”. Изложбата е посветена на 1 март – Деня на Баба Марта, който свързваме с пролетта и началото на новия цикъл в природата.

Изложба на мартеници стартира в Тошево

Тази година са експонирани над 250 ръчно направени мартеници, пана, обемни кукли и сувенири, изработени от децата на: ОДЗ,"Първи юни" - Генерал Тошево; ЦДГ "Дъга"-с. Кардам; ЦДГ "Слънчо"-с. Преселенци; СОУ "Никола Й. Вапцаров"; ОУ "Христо Смирненски"; ОУ "Хр. Ботев"-с. Кардам; ОУ"Йордан Йовков"-с. Спасово; ОУ"Васил Левски"-с. Преселенци и клубовете "Сръчни ръце" към Център за работа с деца.



На 29 февруари, понеделник, от 13:30 часа ще бъдат обявени и наградени авторите на мартеници в категориите: най-дълга мартеница; най-малка мартеница; най-оригинална мартеница; най-красива мартеница-гривна.

Днес, членове и привърженици на Център за работа с деца и Общински младежки съвет Генерал Тошево, ще украсяват Мартенско дърво в центъра на града. На 29 февруари и на 1 март ще се проведат двата етапа на конкурс за рецитация „За да я има България”. Заявка за участие в него са подали 78 деца и ученици. На връх празника Баба Марта – 1 март, младите тошевци ще даряват с мартеници своите съграждани. На 3 март, когато отбелязваме Националния празник на България, младежите ще вземат участие в проявите по поднасяне на венци и цветя пред паметниците в града.