Приеха програмата за управление на Йордан Йорданов

По идея на председателя на Общински съвет - Добрич Иво Пенчев заседанието започна с изпълнения на хор "Добрич" с диригент Димитър Вангелов. Певците изпяха патриотични песни в навечерието на трети март.

Приеха програмата за управление на Йордан Йорданов

Символично сесията бе открита от доц. Ташо Ташев, който вчера навърши 80 години и бе вписан в почетната книга на града. Той е бил общински съветник в периода 1970 - 1993 година, като през последния си мандат е бил председател на общинския съвет.



Първата точка от дневния ред на заседанието бе програмата за управление на Община град Добрич за срока на мандата, представена от кмета Йордан Йорданов. Тя бе приета от общинския съвет с 22 гласа "за". 17 съветници - 16 от ГЕРБ и 1 от НФСБ, гласуваха "въздаржал се". Против нямаше.

Всичко в програмата е приоритет, отбеляза кметът Йордан Йорданов.

Основните принципи на работа през управленския мандат 2015 - 2019 година ще бъдат върховенство на закона, етичност и диалог с гражданите по всички проблеми, непрекъснат стремеж към облагородяване на обществените пространства – мощен възпитателен фактор за формиране на културни ценности и потребности, активно използване на възможностите за съфинансиране на общински проекти от европейски и национални фондове, отчетност, откритост и прозрачност при управление и разпореждане с публични ресурси.

Целта на Йордан Йорданов е Добрич да стане град с облагородени обществени пространства, възпитаващи културни ценности и културна потребност; център на многообразни културни събития; среда на сигурност, качество на живот и предприемачество; икономически стабилен град, уповаващ се на собствен предприемачески потенциал; град с еднакъв стандарт за качество на средата във всички градски зони.

Основните приоритети в приетата програма за управление на Община град Добрич са открито и динамично управление, развитие и модернизация на инфраструктурата, подобряване привлекателността и качеството на живот в общината, постигане на условия за развитие на конкурентноспособна икономика, сигурност.