Времето в петък

НИМХ: Около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони

Времето в петък

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава. Около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони. В Северна България ще духа до умерен, по Черноморието и временно силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. През деня вятърът, постепенно ще отслабва и ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в Югозападна България до 15°, в София – около 8°, информира Агенция „Фокус”.



По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.