СКЛА Добрич ще участва с 28 атлети на дебютното си състезание

Първите изяви на новия лекоатлетически клуб ще бъдат през следващата седмица на националните шампионати в зала за всички възрасти.

СКЛА Добрич ще участва с 28 атлети на дебютното си състезание

За пета поредна година Добрич ще бъде домакин на държавното първенство по лека атлетика на закрито. То ще се проведе в зала "Добротица" от 16 до 20 февруари.




Националното първенство на България ще бъде дебютно състезание за СКЛА "Добрич". Президент и треньор на клуба е Галин Костадинов - един от най-успешните спортисти и треньори на нашия град. Той е многократен шампион на България по хвърляне на гюле за юноши и мъже, участник на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, а като треньор е извел своите състезатели в България и Дубай до десетки титли и медали.

СКЛА "Добрич" залага на общо 28 състезатели за шампионата в зала. 2 момчета и 2 момичета до 14 години ще участват на трибой. Останалите състезатели на клуба са гюлетласкачи. При състезателите до 16 години те са 4 момчета и 1 момиче. СКЛА "Добрич" ще се представи с 4 юноши младша възраст на републиканското първенство. При старшата юношите са 8, ще участва и 1 девойка. СКЛА "Добрич" ще има представители и при най-големите - 2 жени и 4 мъже, сред които и Галин Костадинов.

Той очаква клубът да завоюва поне 4 медала на дебютното си състезание.

От началото на месеца при Галин Костадинов се подготвя гюлетласкач номер 1 на България Георги Иванов, на когото предстои много важна година, включително и участие на Олимпиада. Той за пореден път разчита на треньора от Добрич в началото на сезона за влизане в оптимална форма.

СКЛА "Добрич" бе създаден от Галин Костадинов преди 3 месеца. Над 70 деца от 1 до 12 клас тренират в школата на новия лекоатлетически клуб в нашия град.