Задържаха мнимата мед. сестра, участвала в телефонни измами в Добрич

Жена, участвала в 12 телефонни измами в Добрич през тази година, е заловена от полицията. Тя е взимала сумите от доверчиви пенсионери, вързали се на обаждането на мнимия д-р Стоянов. Измамникът обяснявал на възрастните добричлии, че 4-цифрена сума е необходима за животоспасяваща инжекция на близък роднина.

Задържаха мнимата мед. сестра, участвала в телефонни измами в Добрич

В Първо РПУ - Добрич вчера е получено съобщение от 82 годишна жителка на града, че на същата дата на домашния й телефон се е обадил непознат за нея мъж и представяйки се за д-р Стоянов е заявил, че неин близък е болен от свински грип и спешно се нуждае от лечение, което струва 6000 лв. След проведени оперативно- издирвателни мероприятия от служители на полицейското управление в момент на получаване на сумата от 1000 лв. е задържана Т.К. на 38 год. от гр.Добрич. 


 

В процеса на работа е установено, че за периода м. март до м. май 2011г. тя е участвала при приемането на суми от дванадесет телефонни измами на територията на гр.Добрич. Т.К. е задържана за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване престъпната дейност на лицето продължава.