Бюджет 2016 на община Генерал Тошево е в размер на 12 765 284 лева

Редовна сесия на Общински съвет Генерал Тошево прие Бюджет 2016, който ще е в размер на 12 765 284 лв.

Бюджет 2016 на община Генерал Тошево е в размер на 12 765 284 лева

Основният финансов закон на Община Генерал Тошево за 2016 е разработен при спазване на изискванията на Закона за публичните финанси и има за основна цел запазване на финансовата устойчивост и стабилност на Общината.



В новия бюджет приходите за държавни дейности са в размер на 5 264 167 лева, а за местни – 7 501 117 лева. Капиталовата програма на Община Генерал Тошево възлиза на 1 863 000 лева, като в нея са предвидени 310 000 лева за ремонт на четвъртокласна пътна мрежа и 185 000 лева за рехабилитация на улици, информират от общината.

Предвижда се при пътно-строителните работи с приоритет да се работи по четвъртокласната общинска пътна мрежа до и в селата Чернооково, Росен, Снягово, Малина и Писарово. Заложени са средства за поставяне на изкуствени неравности и повдигнати пътеки с цел безопасност на движението, над 30 на брой.

Заложени са средства за видеонаблюдение и строително-монтажни дейности за изграждане на клетки за специализирания автопарк на Пожарната служба в града.

Както през изминалата календарна година, така и тази ще бъдат вложени средства в обновяването на общинската материална база. Ремонти ще претърпят сградите на кметства и клубове. Предстои да бъдат разпределени и усвоени ресурсите по програмата за енергийна ефективност. Очаква се класиране по Проект „Красива България”, този път за обновяване и реконструкция на спортно-техническата база на ОУ „Христо Смирненски” в града, където общинското съфинансиране е в размер на 200 000 лв. В план-програмата са заложени и ремонти на читалищните сгради в селата Спасово, Красен, Кардам, Пчеларово и Люляково, като там финансирането е външно и ще се реализира при одобрен проект по програмата за трансгранично сътрудничество „Интеррег”.

През настоящата година не се предвижда увеличаване на такса Битови отпадъци и на другите данъци, съобщават от община Генерал Тошево.