Обявяват конкурс за най-добро домашно вино реколта 2015 г.

За четвърта поредна година Община град Добрич съвместно с Къщата на виното обявяват станалия вече традиционен ежегоден конкурс за най-добро домашно вино. Ще се оценяват вината от миналогодишната реколта, а победителят ще бъде ясен на 14 февруари, когато е празникът на лозята и виното

Обявяват конкурс за най-добро домашно вино реколта 2015 г.

В конкурса могат да участват производители от Община град Добрич, които се представят с вина лично производство. Вината ще бъдат разделени в две категории – бяло и червено, като един производител може да се състезава в повече от една категория. Допускат се вина, които са изкуствено ароматизирани, а производителят е длъжен да посочи сорта или сортовете, от които е произведено. Участниците се задължават да представят проба от всяко вино, с което участват в конкурса. Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в стандартна стъклена бутилка от 750 мл, без етикет.



Проби се събират до 11 февруари в Къщата на виното, ул. „В. Левски” № 7 /Стария хлебозавод/. Телефон за информация - 0886 520138.

Тричленна комисия от специалисти ще оценява напитките,  съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии. Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда. 

Победителите ще се обявяват на 14 февруари 2016 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”.