"България на гражданите" учреди младежка структура в Добрич

Сред членовете й е и най-младият кмет на областен град в България Йордан Йорданов.

"България на гражданите" учреди младежка структура в Добрич

Структура на МДБГ бе учредена днес в Добрич. Специално за учредяването в нашия град днес бяха народният представител от РБ и заместник-председател на "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев и председателят на Младежкото ДБГ Стефан Марков, който е общински съветник в София. Те проведоха и срещи с актива на ДБГ и общинските съветници и ръководствата на партиите от РБ в Добрич.



Учредяването на младжки организации на "Движение България на гражданите" започна преди половин година. В тях членуват младежи до 35 години. В тази група попада и 28-годишния кмет на Добрич Йордан Йорданов. За председател на структурата в Добрич бе избран общинският съветник Михаел Игнатов. Младежите на "Движение България на гражданите" ще се занимават с инициативи на местно и национално ниво, обясни Стефан Марков.

На пресконференцията след учредяването, Настимир Ананиев коментира твърдението на вече бившия образователен министър проф. Тодор Танев, че  "Движение България на гражданите" стои зад оставката му. За разлика от ДСБ, ние никога не сме снемали доверието си от министъра, отбеляза народният представител. От "Движение България на гражданите" винаги сме подпомагали дейността на проф. Танев, добави Настимир Ананиев. Спрягат се имена от нашата партия за нов министър, защото имаме капацитет, но това не значи, че сме искали тази оставка, коментира той.

25 младежи от Добрич днес учредиха местна структрура на ДБГ